Tatjana Rokvić

Specijalista za regrutaciju i selekciju, Inspira grupa

Oblast: HR, sektor za regrutaciju i selekciju

O Tatjani

Rođena u Subotici, a sa pet godina preselila se u Prijedor i kaže da joj je život na relaciji između ova dva grada obojio život. Gimnaziju je završila u Prijedoru i donela odluku da se vrati u Suboticu, gde je završila Ekonomski fakultet i kasnije odabrala smer Marketing. Karijeru je započela u prodaji, to joj je pomoglo da razume kako funkioniše biznis i da najuspešniji kreiraju proizvod koji je potreban klijentu.

Vodila je jedan mali biznis, a nakon toga uspela da ostvari želju koju je nosila još sa studija – da se bavi HR-om. Probala je sve oblasti HR-a,  trenutno pripada Regrutaciji i selekciji. Kao dodatne aktivnosti, bavi se brendiranjem poslodavca i vodi mini grupicu koja se bavi beneficijama. Trenutno je najponosnija na novu mladu koleginicu koju mentoriše.

Na čemu ćeš raditi sa Tatjanom?

  • upoznavanje sa grupom, postavljanje očekivanja i ciljeva.
  • predstavaljanje, podeliti očekivanja i interesovanja, postavljanje zajedničkih ciljeva mentrostva
  • samoprocena i razumevanje sopstvenih sposobnosti i interesa (testovi ličnosti i procene veština, vežbe za identifikovanje interesovanja).
  • karijerne opcije i obrazovni put (prezentacije o različitim karijernim opcijama unutar ekonomije, prodaje, HR-a, i drugih relevantnih oblasti, diskusija o potrebnom obrazovanju za različite karijere.
  • razvoj profesionalnih veština(radionice o pisanju CV-a i motivacionog pisma, priprema za intervjue (mock intervjui), važnost umrežavanja i izgradnji profesionalne karijere.

 

Upoznaj Tatjanu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Matematika i književnost.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

Ne bih mogla da izdvojim neku konkretnu osobu, inspiraisali su me umetnici, ali i njihova dela, likovi iz filmova i knjiga, ali i pesama…

Najbolji savet za karijeru koji si dobila?

Zapravo me kroz karijeru (a i kroz život) vodila ideja da je bolje kajati se zbog nečega što si uradio nego nečega što nisi.