Aleksandra Manojlović

producentkinja / projekt menadžerka, Mad Head Games

Oblast: gejming

O Aleksandri

Sa više od pet godina iskustva u upravljanju projektima i programima u više sektora, Aleksandrina karijera je obuhvatila sve od koordinacije kulturno-umetničkih inicijativa do vođenja multidisciplinarnih timova u industriji video-igara. Trenutno, kao menadžerka projekta u firmi Mad Head Games, nadgleda razvoj video-igara, od prve zamisli gejm direktora do implementacije kompletnog sadržaja u igru, i upravljaja timom od 25 programera i umetnika.

Pre Mad Head Games-a je radila kao programska koordinatorka u Fondaciji Novi Sad – Evropska prestonica kulture, gde je vodila portfolio od 50 projekata srednjeg i velikog obima sa fokusom na programe za decu i mlade. Njen tim je uspešno realizovao razne umetničke programe, od kojih je jedan uvršten u pet najboljih festivala za mlade u Evropi za 2022. godinu. Takođe je vodila međusektorsku saradnju sa domaćim i međunarodnim umetnicima i institucijama. Počeci njene karijere uključivali su angažovanje mladih i pružanje podrške u edukaciji i zapošljavanju, uključujući rad sa organizacijom Cork Simon Community u Irskoj.

Masterirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i završila Karlovačku gimnaziju.

Na čemu ćeš raditi sa Aleksandrom?

  • neformalnom obrazovanju (izbor fakulteta, nevladine organizacije, volontiranje, putovanja, EU projekti, školovanje u inostranstvu…)
  • pripreme za poslovni svet (pisanje CV-ja i prilagođavanje različitim poslovima, pisanje motivacionog pisma, upotreba AI alata, promptovi, prakse tokom i posle studija, razgovori za posao, praksu…)
  • posao (rad u različitim sektorima, remote vs. on site rad, neophodne veštine za svaki posao, aktulena ponuda poslova, opisi poslova, plate…)
  • psihologija i projekt menadžment (menadžment u gejmingu, entretejment idustriji i kulturno-umetničnoj industriji, prilike za razvoj, potrebna zanja i veštine, radni dan, alati koje koristimo, rad sa programerima i umetnicima…)

Pitamo Aleksandru

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Istorija, likovno i retorika.

Najbolji savet za karijeru koji si dobio/la?

Ne znam za najbolji savet koji sam dobila, ali znam za najbolji savet koji NISAM dobila, a to je da: Prilikom studiranja treba istraživati i informisati se o prilikama za putovanja, školovanja u inostranstvu, i to koristiti maksimalno.