Bojana Savanović

marketing menadžerka, Vega IT

Oblast: marketing

O Bojani

Bojana je završila Srednju tehničku školu „Mileva Marić” u Titelu, smer ekonomski tehničar, a nakon toga je upisala Inženjerski menadžment na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

U dosadašnjoj karijeri je najzahvalnija na tome što je imala priliku da upliva u različite grane marketinga, od društvenih mreža, kreiranja video sadržaja i PR-a, preko organizacije online i offline događaja, CSR kampanja, pa do oglašavanja i B2B marketinga. To joj je omogućilo da stvori širu sliku o značaju marketinga u jednoj kompaniji i uvidi koja su polja na kojima bi volela dalje da se razvija.

Projekti koji su joj posebno dragi su Code For a Cause 6, Vega IT Karavan u okviru kog je imala priliku da srednjoškolcima približi IT svet i jedna B2B kampanja koja tek treba da ugleda svetlost dana :). Na početku karijere bila je fokusirana na employer branding, pa je 2022. godine dobila Empple nagradu za Najistaknutiju employer branding menadžerku godine, a trenutno se pretežno bavi aktivnostima u okviru B2B marketinga.

Na čemu ćeš raditi sa Bojanom?

  • upoznavanje na kom ćeš čuti više o Bojani i njenom karijernom putu od srednje škole do danas, i dobiti priliku da se predstaviš i podeliš šta je ono što tebe zanima ili bi želeo/la da saznaš
  • šta sve to marketing može da obuhvati i šta su oblasti poput: društvenih mreža, email marketinga, content, SEO-a, oglašavanja, event marketinga, affiliate marketinga, veb-sajta u funkciji marketinga, brendinga, employer brendinga…
  • na svakom sledećem susretu obradićete po jednu temu, uz praktične primere

Pitamo Bojanu

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Srpski, matematika i marketing.

Najbolji savet za karijeru koji si dobila?

Jedan od saveta koji mi je ostao upečatljiv je savet profesorice na fakultetu, koja nam je na prvom predavanju iz Preduzetništva rekla da naša karijera ne počinje kada završimo fakultet, već danas. Da treba da se potrudimo da četiri godine studiranja iskoristimo da obogatimo svoj CV, tako da po završetku ne budemo samo jedan/jedna od mnogih koji su završili fakultet.

Koji je tvoj motiv da se uključiš u mentorski program karijera 4.0?

Želja mi je da svojim doprinosom obogatim i olakšam razvojni put srednjoškolaca, pružajući im podršku za koju znam da bi meni bila od velike pomoći u njihovim godinama :).