Marija Milojević

menadžer ljudskih resursa, Mad Head Games

Oblast: HR

O Mariji

Marija je završila srednju medicinsku školu i Fakultet za pravne i poslovne studije, smer poslovna psihologija. Kroz karijeru, vodila se željom da ostavi značajan uticaj na pojedince, timove i organizacije. Kroz koučing, edukacije, treninge i vođenje ključnih projekata, unapredila je kompetencije zaposlenih i HR procese, što je dovelo do vidljivih poboljšanja u njihovom radu.

Posebno je ponosna na Akademiju za razvoj prodajnih veština, koja je iz lokalnog projekta prerasla u regionalni, i bila nominovana za najbolji razvojni projekat u kompaniji. Trenutno se posvećuje razvoju strategije za učenje i profesionalni razvoj u studiju, pružajući podršku zaposlenima da postanu izuzetni profesionalci. Takođe je učestvovala u projektima podrške mladima, kao što su Mladice i Coca Cola mladima, pružajući mentorstvo i podršku mladim talentima u njihovom profesionalnom razvoju.

Na čemu ćeš raditi sa Marijom?

  • uvod i ciljevi mentorstva
  • predstavljanje i upoznavanje.
  • postavljanje karijernih ciljeva.
  • upoznavanje sa karijernim prilikama nakon dobijene diplome psihologa.
  • HR konsultant, kouč, terapeut – HR u kompaniji (prolaz kroz različite opise poslova i pozicija u HR-u).
  • kako izgleda jedan dan na poslu?
  • dodatne edukacije i veštine važne za započinjanje karijere – pisanje cv-a – ponašanje na intervjuu – soft skills
  • praćenje postavljenih ciljeva

Upoznaj mentora bolje

Omiljeni predmet u srednjoj školi?

Psihologija.

Ko ti je bio uzor u srednjoj školi?

To je bio školski psiholog. Njena posvećenost i organizacija raznih radionica omogućili su nam da istražujemo svoje emocionalne reakcije, kreativno se izražavamo i bolje razumemo sebe i druge. Njeno vođstvo i podrška oblikovali su moj interes za psihologiju i razvoj ljudi.

Najbolji savet za karijeru koji si dobila?

Najbolji savet za karijeru koji sam dobila je od mog direktora i mentora – a to je da uvek radiš srcem i strastveno se posvetiš onome što voliš. Iako svaki posao ima svoje izazove, najvažnije je da te celokupni rad ispunjava i donosi radost. Ovaj savet mi je pomogao da pronađem duboko zadovoljstvo u svom radu i da se suočim sa preprekama sa optimizmom i entuzijazmom.